Skip to main content

Zwaarbevochten punten voor Alkemade Heren 1

Zaterdag 25 november stond de wedstrijd tussen de Heren 1 van Alkemade en de Heren 1 van ZV Westland op het programma. ZV Westland is voor Alkemade een oude bekende; enkele jaren geleden kwamen beide ploegen elkaar al tegen in de Derde Divisie, totdat Westland degradeerde. Sinds dit seizoen zijn de Heren uit ’s-Gravenzande weer terug op het oude niveau.

De wedstrijd werd een waar doelpuntenfestijn. Alkemade begon met Richard Turk als coach sterk aan de wedstrijd. In de tweede periode werd een voorsprong van 8-2 bereikt, waardoor het een eenvoudige overwinning leek te worden. De mannen van Westland toonden een hoop veerkracht door in de vierde periode de 13-13 binnen te schieten en zo langszij te komen.

Drie minuten voor tijd werd de kans op punten erg klein doordat Westland de 13-14 binnenschoot. De mannen van Alkemade bleven echter kalm en lokten in de slotfase enkele slimme overtredingen uit, waardoor man-meer situaties werden gecreëerd. Deze mogelijkheden werden goed benut, waardoor Alkemade de wedstrijd in de slotfase over de streep kon trekken en met 16-14 wist te winnen. Man of the Match was Stephan Brug met 7 goals. Overige doelpuntenmakers waren Jack Geerlings (2), Tijs van der Meer (2), Bob van Egmond (2), Timo Bongers (1), Frank de Heij (1) en Rogier de Jeu (1).

Met de overwinning stijgen de mannen naar de zevende plek in de Derde Divisie. Op zaterdag 2 december wacht de wedstrijd tegen AZ&PC de Futen, die op de vierde plek staan. De wedstrijd zal om 21:05 van start gaan in zwembad De Tweesprong.