Skip to main content

Zuur verlies voor de Heren 1 van Z&PC Alkemade

Zaterdag 25 maart stond de wedstrijd tussen de Heren 1 van OZV (de nummer acht van de competitie) en de Heren 1 van Z&PC Alkemade (de nummer tien van de competitie) op het programma. Na een slechte eerste helft van de wedstrijd gingen de punten helaas niet mee terug naar De Veen.

De eerste periode van de wedstrijd verliep erg stroef voor de Heren van Alkemade. Aan het eind van de eerste periode werd al tegen een 4-1 achterstand aangekeken. De tweede periode was helaas niet veel beter. Door een hoop fouten in de verdediging konden de Heren van OZV uitlopen naar een 8-2 voorsprong halverwege de wedstrijd.

In de rust van de tweede naar derde periode ging de knop om bij Alkemade. Door succesvolle counteraanvallen werden binnen twee minuten maar liefst drie goals gescoord. Ook verdedigend liep het vanaf de derde periode een stuk soepeler waardoor de tegenpartij niet in staat was een doelpunt te scoren. Hiermee werd de stand teruggebracht tot 8-5 in het voordeel van OZV.

De vierde periode werd gekenmerkt door goals aan beide kanten. Alkemade kwam nog terug tot 8-6, maar kon helaas niet de stand tot gelijke hoogte brengen. De einduitslag werd 12-8 in het voordeel voor de Heren van OZV. Doelpuntmakers aan de kant van Alkemade waren: Stephan Brug (3), Bart van Es (2), Rogier de Jeu (1), Timo Bongers (1) en Jack Geerlings (1).

Aankomend weekend speelt de Heren 1 van Alkemade haar laatste thuiswedstrijd tegen AZ&PC De Futen in zwembad De Tweesprong. Om 19:45 zal het eerste fluitsignaal klinken.