Skip to main content

Sterk spelend Alkemade neemt de drie punten mee naar De Veen

Op zaterdag 7 oktober werd de eerste uitwedstrijd van het seizoen gespeeld tegen de Heren 1 van KZC uit Beverwijk. Door afwezigheid van Stephan Brug en Bart van Es speelde invaller Steef Klein mee.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd de toon direct gezet; de mannen van KZC gaven pressing over het hele veld en probeerden met overtredingen de Heren van Alkemade uit hun spel te halen. De mannen van Alkemade bleven echter het hoofd koel houden en lieten zich niet beïnvloeden door het fysieke spel van KZC.

Aan het begin van de derde periode keken ze nog tegen een 6-4 achterstand aan. Echter, doordat KZC veel overtredingen bleef maken, resulteerde dit in veel man-meer situaties voor Alkemade. In totaal werden zes van de vijftien man-meer situaties bekroond met een doelpunt. Daarnaast maakte Tijs van der Meer sterke acties op de midvoor positie, waardoor Alkemade uitliep naar een 6-13 voorsprong aan het begin van de laatste periode. De wedstrijd werd uiteindelijk met 9-14 gewonnen. Doelpunten werden gemaakt door: Tijs van der Meer (4), Jack Geerlings (2), Rogier de Jeu (2), Bob van Egmond (2), Timo Bongers (2), Boris Gordijn (1) en Steef Klein (1).

De mannen van Alkemade bezetten na drie speelronden momenteel de zesde plek in de Derde Divisie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de Heren 1 van d'Elft, die op de achtste positie staan in de competitie. Het eerste fluitsignaal klinkt om 20:55 in zwembad Kerkpolder.