Skip to main content

Sensatie in De Tweesprong na felbegeerde overwinning

Op zaterdag 1 april 2023 speelde de Heren 1 van Alkemade haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2022/2023. De tegenstander was AZ&PC De Futen uit Amstelveen, de nummer zes van de competitie. Eind vorig jaar werd met 12-7 verloren maar in de strijd om degradatie was Alkemade gebrand om punten te pakken.

Alkemade begon erg scherp aan de wedstrijd. Er werden weinig fouten in de verdediging gemaakt en de afspraken werden door iedereen nagekomen. Dit resulteerde in een 2-1 voorsprong aan het eind van het eerste partje. In de tweede periode wist Alkemade de voorsprong uit te bouwen tot 4-2. Door twee snelle goals van De Futen aan het eind van de tweede periode was de stand halverwege de wedstrijd 4-4.

In de derde periode had Alkemade moeite om de sterkte midvoor van De Futen te verdedigen. Er werden in die periode vijf tegengoals geïncasseerd. Echter, de Heren van Alkemade bleven het hoofd koel houden en wisten met name door counteraanvallen ook nog vier goals te scoren. De tussenstand was aan het eind van de derde periode een 8-9 achterstand.

Bij het ingaan van de laatste periode werd afgesproken om een andere verdedigingstactiek toe te passen. Dit had direct effect; Alkemade kwam langszij en liep uit naar een 12-10 voorsprong. Met nog één minuut op de klok wist De Futen nog een goal te maken wat de eindstand van 12-11 bepaalde. Goals zijn gemaakt door: Jack Geerlings (3), Bart van Es (3), Timo Bongers (2), Bob van Egmond (2), Rogier de Jeu (1) en Tijs van der Meer (1).

Met deze overwinning zijn de Heren van Alkemade een stap dichterbij handhaving in de Derde Divisie. Op zaterdag 15 april wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen DAW in Alkmaar. Om 18:30 zal de wedstrijd van start gaan.