Skip to main content

Heren 1 van Alkemade speelt gelijk in zenuwslopende wedstrijd

Op zaterdag 18 maart speelde de Heren 1 van Alkemade de thuiswedstrijd tegen DJK-ZAR uit Amsterdam, de huidige nummer drie van de competitie. Begin dit jaar verloren de Heren in Amsterdam nog met 12-7 waarbij na zes minuten al tegen een 4-0 achterstand aan werd gekeken. De motivatie was dan ook erg hoog om een beter resultaat uit deze wedstrijd te halen.

Onder leiding van coach Richard Turk begonnen de Heren slordig aan de wedstrijd. Al na drie minuten werd tegen een 0-3 achterstand aangekeken waardoor het een groot verlies leek te worden. Na een man-meer situatie en een counter van Alkemade werd de eerste periode met een achterstand van 2-4 afgesloten.

De tweede periode werd gekenmerkt door een hoop uitsluitingen aan de kant van Alkemade. Door goed verdedigend werk konden de mannen uit Amsterdam deze situaties niet bekronen met een doelpunt. Pas later in de tweede periode vielen er aan beide kanten één doelpunt waardoor de Heren van Alkemade halverwege de wedstrijd tegen een 3-5 achterstand aankeken.

Vanaf de derde periode begon het beter te lopen bij Alkemade en werden er door goede aanvallende acties en een benutte strafworp door Stephan Brug drie goals gescoord waarbij Amsterdam slechts één doelpunt wist te maken. Dit bracht de stand na de derde periode op 6-6.

In de vierde periode liep Alkemade door een afstandsschot van Bart van Es en een counteraanval van Robin Lauwers uit tot een 8-6 voorsprong. Met nog vijf minuten op de klok wist DJK-ZAR vrijwel direct de stand terug te brengen naar 8-7. Alkemade had mede door een onbenutte strafworp en een onbenutte man-meer situatie kansen genoeg om de stand naar 9-7 te brengen. Helaas werden die mogelijkheden niet verzilverd en brachten de mannen uit Amsterdam de stand terug naar 8-8 wat tevens de eindstand werd. De doelpuntmakers waren: Bart van Es (2), Rogier de Jeu (2), Stephan Brug (1), Frank de Heij (1), Bob van Egmond (1) en Robin Lauwers (1).

Een mooi resultaat voor Alkemade waardoor de Heren op dertien punten komen en naar de negende plek schuiven in de competitie. Volgende week spelen de Heren om 19:30 een uitwedstrijd tegen OZV, de huidige nummer acht van de competitie.