Skip to main content

Groot krachtverschil tussen Alkemade en ZVVS

Zaterdag 4 november werd de wedstrijd tussen Alkemade Heren 1 en ZVVS Heren 1 gespeeld. ZVVS is voor Alkemade nog een onbekende tegenstander en staan met alle gewonnen wedstrijden strak bovenaan. Vorig jaar speelden de heren uit Vlaardingen nog in de Tweede Divisie. Met het ontbreken van Stephan Brug, Rogier de Jeu en Bart van Es werd het een grote uitdaging.


Alkemade begon met invallers Steef Klein, Tim van Beek en Björn Hoogenboom aan de wedstrijd. Het niveauverschil werd in de eerste periode al snel duidelijk; na zeven minuten spelen keken de heren van Alkemade al tegen een 2-7 achterstand aan. Door het grote krachtverschil en het hoge tempo sloeg de vermoeidheid toe bij Alkemade. ZVVS bleef het tempo hoog houden en won de wedstrijd met 7-24. Doelpuntenmakers waren: Tijs van der Meer (3), Jack Geerlings (1), Steef Klein (1), Tim van Beek (1), Frank de Heij (1).

De heren van Alkemade bezetten momenteel de negende plek in de competitie. Zaterdag 11 november wordt de uitwedstrijd tegen Aquadraat gespeeld die op de elfde plek staan in de Derde Divisie. Om 20:30 zal de wedstrijd van start gaan in Leiderdorp.