Skip to main content

Geen punten voor de Heren 1 van Z&PC Alkemade in laatste uitwedstrijd

Zaterdag 15 april werd tegen DAW in Alkmaar de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2022 – 2023 gespeeld. Een volle bus met vele supporters arriveerde precies op tijd in Alkmaar om Heren 1 van Z&PC Alkemade aan te moedigen.

In de eerste periode hadden de Heren moeite met het grote bad en de snelle omschakeling van de tegenpartij. Dit resulteerde in een 4-2 achterstand aan het eind van de eerste periode. DAW wist in de tweede periode de uitsluitingen aan de kant van Alkemade goed te benutten waardoor zij uitliepen naar een 7-2 voorsprong. Door twee goals van Rogier de Jeu en Stephan Brug was de stand halverwege de wedstrijd 8-4 in het nadeel van Alkemade.

De derde periode werd gekenmerkt door veel uitsluitingen (vijf stuks) aan de kant van Alkemade tegenover twee uitsluitingen aan de kant van DAW. Waarbij DAW wederom een hoop man-meer situaties wist te benutten, terwijl Alkemade niet kon terugkomen in de wedstrijd. Aan het eind van de derde periode keken ze tegen een 14-8 achterstand aan.

Ook in de vierde periode wisten de Heren van Alkemade het tij niet te keren. De wedstrijd werd afgesloten met een 16-11 verlies. Desondanks bleven de supporters de gehele wedstrijd achter Alkemade staan en hebben de Heren tijdens de terugreis in de Partybus nog volop gefeest. Doelpunten werden gemaakt door: Stephan Brug (6), Rogier de Jeu (2), Tijs van der Meer (1), Frank de Heij (1) en Jack Geerlings (1).

Het seizoen komt hiermee ten einde voor de Heren 1 van Z&PC Alkemade. Er werden in twintig wedstrijden in totaal zestien punten behaald. Dit weekend wordt door de concurrentie bepaald of Alkemade zeker is van handhaving in de Derde Divisie.