Skip to main content

Eerste punt voor Heren 1 van Alkemade in tweede wedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september werd de tweede wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Heren 1 van Oceanus. Uit het verleden blijkt dat Oceanus altijd een sterke tegenstander is geweest voor de mannen van Alkemade; er zijn nog nooit punten tegen hen behaald.

Alkemade startte de wedstrijd sterk. De verdedigende tactiek, pressing over het halve bad en het ondersteunen van de mid-achter, werd door het hele team goed uitgevoerd. Hierdoor wist Oceanus in het eerste kwart niet te scoren. Daarentegen wist Alkemade in het eerste kwart drie doelpunten te maken.

In het tweede kwart van de wedstrijd slopen er wat slordigheden in het spel van Alkemade, waardoor Oceanus halverwege de wedstrijd terugkwam tot 3-3. Na twee doelpunten van Jack Geerlings en een afstandsschot van Bart van Es kon Alkemade uitlopen naar een voorsprong van 6-4. Helaas wist Oceanus in het vierde kwart van de wedstrijd, na een 7-4 achterstand, terug te komen tot 7-7, wat tevens de eindstand werd. Doelpunten werden gescoord door: Jack Geerlings (2), Rogier de Jeu (2), Bart van Es (1), Tijs van der Meer (1) en Bob van Egmond (1).

Na afloop van de wedstrijd voelde het gelijkspel toch als een soort verlies, aangezien Alkemade de hele wedstrijd heeft gedomineerd. Toch konden de heren na een paar biertjes, gezien de resultaten uit het verleden, tevreden zijn met het behaalde resultaat. Op zaterdag 7 oktober spelen de Heren van Alkemade hun eerste uitwedstrijd tegen Heren 1 van KZC uit Beverwijk.