Skip to main content

Alkemade speelt goede wedstrijd tegen koploper Oceanus

Op zaterdag 5 november speelde Alkemade heren 1 haar tweede thuiswedstrijd. Ditmaal tegen Oceanus heren 1 uit Aalsmeer. Oceanus staat ongeslagen bovenaan in de poule van de derde klasse.

Met coach Sandro Gordijn en pupil van de week Laurence Klein aan de kant begon Alkemade goed aan de wedstrijd. De fitte ploeg van Oceanus scoorde als eerste in deze wedstrijd. Alkemade scoorde kort daarna de 1-1 door een doelpunt van Tijs van der Meer. In de rest van de eerste periode straften de heren uit Aalsmeer de fouten van Alkemade af en liepen ze uit tot een 1-5 voorsprong halverwege de tweede periode. Pas aan het einde van de tweede periode en in de loop van de derde periode kon Alkemade wat terugdoen door doelpunten van Stephan Brug en Jack Geerlings van afstand. Halverwege de derde periode was de stand 6-8 en kon Alkemade nog dichterbij komen. In plaats van de kansen af te ronden op het Aalsmeerse doel om dichterbij te komen, kon Aalsmeer nog een doelpunt maken bij keeper Carlo Verhagen, die overigens verder een goede wedstrijd keepte. De eindstand van de wedstrijd na vier periodes spelen was 7-10. Doelpunten werden gemaakt door Stephan Brug (2), Jack Geerlings (2), Rogier de Jeu, Tijs van der Meer en Bob van Egmond.

De dames van Alkemade wisten van 7-3 te winnen van Rotterdam/Ragnar dames 8. Volgende week worden de volgende wedstrijden in zwembad de Tweesprong gespeeld:

  • Alkemade CM1 – ZVL-1886 Center CM2
  • Alkemade dames 1 – NieMo Barracuda dames 2
  • Alkemade heren 2 – De Reigers (SG) heren 4
  • Alkemade heren 1 – OZV heren 1