De Slag bij Triton 10-6-2017

Om 8.10 uur verzamelen bij de Tweesprong met 16 man/vrouw sterk naar Putten. FF een uurtje in de auto voor een van de mooiste toernooien in NL. Jaaahh en Alkemade is er bij !
9.25 u aankomst op echt een super locatie. Wat te denken van een glijbaan, ligweide, springkussen en prachtig zonnig weer. Lekkerrrr..
Eerst het openingswoord en welkom maar waar zijn onze spelers?? Jahoor, in de hottub ter plekke alleen die was nog koud. Ja die kerel moest het hout nog zagen :-).

10.00u 1e wedstrijd eg. Alkemade-Woelwaters. Onze speler gingen er vol in en veroverden direct de bal. En Bam 1-0 voor. De keeper aan de overkant heeft alleen nog maar BAM BAM gehoord. 10-0 dikke overwinning. Toen DWK dit werd een leuk potje. Onze aanval verliep goed via Mike,Luc,Tess,Jet en Tim. Ook Steef had een paar mooie reddingen voor het doel. Maar Mike opende met de 1-0 en we kregen de smaak te pakken al snel was het 3-0. Via Tess, Luc en weer Mike uiteindelijk 7-0.

Toen was het de beurt aan de CG te weten, Ralph, Rutger,Daan, Ferry, Tijs, Boris, Jenna, Lana, Lina en Pam. Zij troffen direct de thuisploeg Triton. Jammer voor ze, Ralph en Rutger wisten elkaar goed te vinden voorin en dolden de achterhoede en de keeper. Het stond al snel 2-0. Er volgde weer een prachtige combinatie waarna Rutger in kon tikken. Ook een prachtige redding van Tijs op doel. Ferry ook weer helemaal terug ging vol gas achterin en er kwam geen bal voorbij. De meiden deden ook goed hun best via de zijkanten en al snel stond daar 7-0 op het bord. Tjakkaa..

Toen om 11.00u 2 wedstrijden gelijktijdig. Het publiek op de middenbanken en coach Wouter links Eg en Sandro rechts Cg. Nou en of het los ging Alkemade denderde over beide tegenstanders heen. Als je links keek scoorden ze rechts en andersom. Arnold kreeg last van zijn nek, bij Bernard kreeg zijn balpen een vastloper en App Meister Bertina raakte met haar vingers in de knoop. De Cg winst met 10-0 te winnen en bij de Eg liep de teller op naar 15-0.

Daarna Cg tegen Hatto Heim (wie). Echt een leuke pot met voldoende tegenstand en spannende momenten in de wedstrijd. Ook een keeper onderonsje met voordeel aan onze kant. Tijs wist vanuit z’n eigen doel aan de overkant te scoren!!! Dat lukte helaas voor de keeper aan de overkant niet bij ons. 5-3 winst.
11.48 Bernard was al druk op zoek naar die eg mannetjes want de wedstrijd stond op het punt van beginnen. En jahoor op het luchtkussen de ene salto na de andere. Hee kijk Steef kan hem achterover. En natuurlijk er niet vanaf te slaan. En dan gewoon in de toeter te water, een soort van vliegende start. Nou we hadden ook nog wel wat later kunnen beginnen was de eind conclusie. De Veene eg2 was echt geen partij voor onze sterspelers. 13-0 gewonnen.

Cg DWK-Alkemade de spannendste wedstrijd van het ochtendprogramma. De coach van de tegenpartij was al aan het vissen geweest naar onze trainingsuren, de ploeg en wat de spelers vanochtend ontbeten hadden?? Fysiek werd het een zware pot. Vooral de meiden hadden het er moeilijk mee, zo grote gast afstoppen valt niet mee. 1-0 voor toch 1-1 toen 2-1 voor maar de tijd begon op te raken. En zowaar met een prachtig afstandsschot weet DWK de 2-2 te scoren binnen de tijd. De beginnende SR deed haar best maar helaas niet in ons voordeel.

Bij de eg wilde Steef ook graag spelen en ruilde daarom met Tim die ging keepen. Tim deed het erg goed en wilde nog wel een wedstrijd keepen. Steef was blij dat hij ook een paar doelpunten kon maken en trok zo’n grote smile dat het waterniveau zakte!! Omdat de tegenstand wel mee viel moest er goed worden overgespeeld zodat iedereen kon scoren!!
Na de westrijd lekker in de hottub’s met zijn allen want die waren inmiddels lekker warm.

Het Eg team was veruit de sterkste en terecht nr 1. De Cg eindigde gelijk met DWK en daar moest een 5m shootout de beslissing brengen. De druk lag er goed op want alle aanwezigen werden naar het bad gedirigeerd. Sandro koos de 5 Penalty killer uit. Eerst Daan. De omroeper wilde de shootouts op beide doelen laten nemen. Maar de SR kon maar een doel in de gaten houden. Daar kwamen wij goed weg want Daan schoot de 1e op de lat over maar die telde nie… ha. ha. Toen naar het goede doel en BAM binnen. Ralph schoot koel de 2e binnen en de derde was voor Rutger ook geen probleem. Toen een prachtige redding van Tijs met zijn neus. Tja hoe je hem stopt maakt niet uit als je de bal maar stopt. Ferry knalde hem ook binnen. En jahoor de alles beslissende shoot was voor Jenna. Gelukkig kan zij wel tegen een beetje druk en zwom ze naar de stip. En met een ferme uithaal vloog die bal in het netje!!
Jaahhhh KAMPIOENEN !!! Dit was echt een prachtige afsluiting van het ochtendprogramma.
Direct door naar de prijsuitreiking. Twee mooie bekers en een taart voor beide teams. Nou wat wil je nog meer. Met je winnende team in de hottub op de foto!!

Bernard Klein.