STERZWEMMEN Je moet het proberen!

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni is er bij de zwem en poloclub Alkemade weer een toets gezwommen door de jonge zwemsterren voor sterren in het kader van het Sterrenplan van de KNZB. Gedurende de afgelopen maanden is er iedere zaterdagochtend en vrijdagavond druk geoefend onder leiding van een groep veelal jonge maar bekwame en enthousiaste begeleiders, die zelf hun vaardigheden bij de club hebben opgedaan. Na het A diploma kun je al starten met het Sterrenplan. Het sluit uitstekend aan op het zwem ABC.

Het Sterrenplan leert je allemaal nieuwe dingen die met zwemmen te maken hebben. Zoals de verschillende zwemslagen, zwemmen en gooien met een bal, op allerlei manieren van de kant springen en ook mooie figuren maken. Iedere week leer je iets anders. Spelenderwijs leer je onderdelen van de vier takken van de zwemsport: wedstrijdzwemmen, waterpolo, kunstzwemmen en schoonspringen. Als je meedoet krijg je een poster . Slaag je voor de toetsen, en dat doe je natuurlijk als je goed je best doet, dan krijg je iedere keer een certificaat met sterren die je op de poster kunt plakken. Het sterrenplan is vernieuwd de kinderen die nu hun eerste ster zwemmen kunnen 8 blokken zwemmen en daarbij 8 keer sterren behalen die op 2 posters geplakt kunnen worden. De blokken zijn : Ik heb sterke spieren, Ik zwem verschillende slagen, Ik kan trucjes in het water, Ik gebruik verschillende zwemspullen, Ik ben lenig in het water, Ik kan mijn sport lang volhouden, Ik sport samen met anderen en Ik survival in het water.

Deze keer was het blok “Ik survival in het water” aan de beurt.
De achtste ster werd behaald door: Sterre Verhaar, Julia Pauw, Stacey Klein, Jade van der Velde, Jur Lek, Kim Pieterse, Marit Hoogenboom, Sara Smit, Lucien Hogenboom, Meike de Jeu, Abby de Rooy, Fem Masteling.
De zevende ster werd behaald door Simon Chauvet
De zesde ster behaald door: Quinten van Eyk, Fiene Lek, Rocco Heuzen, Romano Hoogenboom en Lyn van Hameren.
De vierde ster behaald door Lieke Hendriks, Maelyn Lips, Melissa Klein, Teun van Amsterdam, Joelle Mooijenkind, Manou Hoogenboom, Sem van Graas en Koen Hoogenboom.
De derde ster werd behaald door Norah Verpaalen.
De tweede ster behaald door: Siem de Jeu, Leonore Chauvet, Beau van Klink, Sam van der Heden en Job Huigsloot.
Pas begonnen en nu de eerste behaald door: Stijn Wesselius, Julian van Beek

Er zijn nu al weer een aantal enthousiaste kinderen die de volgende keer hun eerste ster gaan behalen, en dat kan al na je A diploma. Je kunt twee keer mee zwemmen op de zaterdagochtend om 8.30 uur om te kijken of je het leuk vindt. Ook is er de mogelijkheid om op vrijdagavond sterren te zwemmen.

De volgende keer kan jouw naam er ook bijstaan. Na het behalen van alle acht sterren kan je bij de zwemclub ook de vervolg diploma’s halen, zwemvaardigheid 1 t/m 4. Dit vindt plaats op vrijdagavond van 18.00 tot 18.45 uur en op de zaterdag ochtend van 8.30- uur tot 9.15 uur . Daarbij komen allerlei leuke onderdelen aan bod zoals snorkelzwemmen, reddend zwemmen, kunst zwemmen en balvaardigheid, waar je ook weer aparte diploma’s voor kunt halen. Ook kun je na het sterrenplan gaan waterpoloen op donderdagavond van 17.30- 18.15 uur, of wedstrijdzwemmen op de maandagavond van 18.00-19.00 uur en woensdagavond voor de beginners van 18.00-18.45 uur. Wil je meer informatie kom dan zaterdag ochtend eens kijken of bel met Yvonne Bongers 071-3314861.