Zwemmen voor het Vergeten Kind tijdens de Zwem4daagse 2017

Maandag 19 juni t/m donderdag 22 juni wordt voor de 42e keer de Alkemadese versie van de jaarlijkse Nationale Zwemvierdaagse verzwommen in sportcomplex de Tweesprong in Roelofarendsveen. Het evenement wordt zoals in voorgaande jaren georganiseerd door de Zwem- en Poloclub Alkemade. Er kunnen gedurende de vier dagen verschillende afstanden worden gezwommen, 250 m , 500 m en 1000 m. De prijs is ongeacht de afstand 8 Euro per deelnemer. Er kan vanaf 18.00 uur worden gestart en de zwemmers hebben tot 19.30 uur de tijd om hun baantjes te voltooien. In navolging van het succes van vorig jaar mogen de ouders weer meezwemmen met hun kinderen voor half geld. Alle zwemmers krijgen iedere dag na het zwemmen iets lekkers.
De voorverkoop van kaarten is vanaf 6 juni aan de kassa van de Tweesprong en op 19 juni vanaf 17.00 uur in de hal van het spotcomplex.

Lions International bestaat dit jaar 100 jaar en heeft als landelijk goed doel gekozen voor Het Vergeten Kind. Lions zetten zich ervoor in dat vergeten kinderen niet langer worden vergeten. Dat ze weer echt kind kunnen zijn op plekken waar ze zich thuis kunnen voelen. Plekken waar ze kunnen spelen, bewegen en hun trauma’s in alle rust kunnen verwerken. Onder professionele begeleiding en met de beste nazorg als ze eenmaal de opvang hebben verlaten. Meer informatie over de stichting het Vergeten Kind kunt U vinden op www.hetvergetenkind.nl
Deelnemers kunnen dit goede doel steunen door hun gezwommen banen te laten sponsoren door familie en bekenden. Dit jaar kunnen basisschool leerlingen van groep 2 en hoger meedoen met sponsorzwemmen. Sponsorkaarten worden op school uitgedeeld.
De Lions Club Alkemade ondersteunt dit initiatief van harte en beloont sponsorende zwemmers met een plonspakket. Voor de basisschool klas met de hoogste sponsor opbrengst is er een extra verrassing. Voor de beste individuele sponsoren zijn er leuke prijzen bij afloop van de zwemvierdaagse.

Namens de organisatie , Yvonne Bongers ( Zwem en Polo Club Alkemade)