Vrijwilligersbeleid

Z&PC Alkemade is een bruisende vereniging. Er wordt veel georganiseerd voor jong en oud. Dit betekent dat er veel helpende handen nodig zijn. Het wordt jammer genoeg steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden.
Om deze redenen werd met ingang van het seizoen 2014-2015 de vrijwilligersbijdrage ingevoerd. Deze zal ook in het seizoen 2015-2016 blijven bestaan
Dit houdt in dat alle waterpolo leden ouder dan 16 jaar een vrijwilligere bijdrage moeten leveren aan de club. In plaats van een vrijwillige bijdrage kun je ook kiezen voor een bijdrage van EUR 50,- per seizoen boven op de contributie

Hoe werkt dit?

De polocommissie is verantwoordelijk voor de invoering en handhaving van het nieuwe vrijwilligersbeleid. Zij zorgen ervoor dat gegevens van vrijwilligers worden geregistreerd en doorgegeven worden aan de penningmeester van Z&PC Alkemade.

Welke vacatures / taken zijn er?

Hieronder een overzicht met daarin de taken die gedaan kunnen worden. Deze variëren van het geven van een aantal trainingen tot het worden van scheidsrechter. Regelmatig zullen de leden die met de bijdrage te maken krijgen e-mails met actuele vacatures ontvangen.

Binnenkort volgt er, voornamelijk voor de leden die momenteel geen vrijwilligerstaken doen, meer communicatie omtrent dit nieuwe beleid.

Coördinator minipolo
Ca. 1 middag per maand
Het aanmelden voor minipolo-toernooien, minipolo-spelers informeren over toernooien en werven van nieuwe minipolo-leden. Dit is een duo-functie die u samen vervuld met Sjoerd van Schaick. Meer info bij Sjoerd, 06-29 73 54 16.
Klokker waterpolo (W)
zaterdag- of zondag-middag/avond minimaal 2x per jaar
Het plaatsnemen achter de jurytafel van waterpolowedstrijden (max. 2 per avond; u draait mee in een rooster). Hiervoor is een klein schriftelijk examen noodzakelijk, kosten hiervan zijn voor de club. Meer info bij Eefke van der Star, 06-25 16 27 91.
Scheidsrechter waterpolo district / bond (SR3)
zaterdag- of zondag-middag/avond minimale inzet per niveau verschillend
Het fluiten van waterpolowedstrijden namens Z&PC Alkemade bij andere clubs. Hiervoor is een cursus noodzakelijk, kosten hiervan zijn voor de club. U draait mee in een rooster zoals opgesteld door het district of de bond, afhankelijk van uw niveau. Meer info bij Eefke van der Star, 06-25 16 27 91.
Scheidsrechter wedstrijdzwemmen
3x per jaar op zondag middag
Meer info bij Liz van Ast, zwemcommissiealkemade@gmail.com.
Tijdwaarnemer wedstrijdzwemmen
3x per jaar op zondag middag
Meer info bij Liz van Ast, zwemcommissiealkemade@gmail.com.
Trainer EG1
Dinsdag of donderdag einde middag / begin avond
Meer info bij Thomas van Ast, 06-10 70 03 75.
Assistent-trainer EG1
Dinsdag of donderdag einde middag / begin avond
Meer info bij Thomas van Ast, 06-10 70 03 75.
Assistent-trainer EG2
Dinsdag of donderdag einde middag / begin avond
Meer info bij Thomas van Ast, 06-10 70 03 75.
Assistent-trainer DG1
Dinsdag of donderdag einde middag / begin avond
Meer info bij Thomas van Ast, 06-10 70 03 75.
Lief & Leed commissie
n.t.b.
Nieuwe functie binnen Z&PC Alkemade, volledig naar eigen inzicht in te vullen.

.